Husrannsakan på Värmdö efter bombhotet

Uppdaterad
Publicerad

Den misstänkte mannen som bombhotade flera riksdagspartier i går och barrikaderade sig i en lokal i Gamla stan har nu fått en advokat. Samtidigt meddelar polisen att man genomfört en husrannsakan på en adress på Värmdö.

Mannen är anhållen misstänkt på sannolika skäl för grovt olaga hot och grovt falskt larm. Advokat Peter Nilsson kommer att försvara mannen, men han har ännu inte varit i kontakt med sin klient.

– Nej, jag har inte hört någonting, säger Peter Nilsson.

Det var på torsdag eftermiddag som dramat utspelade sig. Mannen tog sig in i en lokal i Gamla stan i Stockholm, och ska ha riktat bombhot mot Socialdemokraterna och Moderaterna.

Husrannsakan på Värmdö

I samband med hotet i går genomförde polisen en husrannsakan på en adress på Värmdö.

– Det uppdagades information i utredningsarbetet som gjorde att vi bedömde att det var behövligt. Resultatet kan jag inte kommentera, säger Towe Hägg på Stockholmspolisen.

Towe Hägg säger i SVT:s Gomorron Sverige att hon inte vill svara på frågor om mannens motiv och om han är känd av polisen sedan tidigare, av hänsyn till den misstänkte.

– Det finns material hos oss, men vi kan inte berätta om det.

Hur allvarliga var hans hot?

– Vi har inte bedömt det som allvarligt. Vi var väldigt snabbt på plats och gjorde avspärrning.

– Det har var allvarligt, men under kontroll.

Polischef kritisk

Paul Hansson, chef för förhandlingsgruppen, var i går kritisk till att det tog så lång tid innan polisen fick kontakt med mannen. Enligt uppgifter ska det ha tagit flera timmar, men Towe Hägg tycker att det är för tidigt att bedöma insatsen.

– Vi är väldigt nöjda med att det blev odramatiskt och att han lämnade över sig själv, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Bombhot i Gamla Stan

Mer i ämnet