Miljö- och klimatminister Isabella Lövin (MP) kommenterar Moderaternas förslag om att sänka skatten på drivmedel. Foto: Karin Wesslén/TT

MP:s språkrör: ”En farlig och rent populistisk politik”

Uppdaterad
Publicerad

Moderaterna vill sänka skatten på bensin och diesel, vilket partiet meddelade under torsdagsförmiddagen. Nu svarar miljö- och klimatminister Isabella Lövin (MP) på M-förslaget.
– Det är en farlig och rent populistisk politik, säger hon.

Det var under torsdagsförmiddagen som Moderaterna gick ut med förslaget om en sänkning av skatten på bensin och diesel. Det är en del av partiets budgetmotion.

Partiets ekonomisk-politiska talesperson Elisabeth Svantesson menar att kostnaden just nu för bensin och diesel är ”väldigt hög”.

– Om man menar allvar med att hela Sverige ska leva, då måste man också möjliggöra för alla de som bor utanför större städerna att använda bilen, som de ju också är helt beroende av att göra, säger Elisabeth Svantesson, Moderaternas ekonomisk-politiska talesperson till SVT Nyheter.

”Krokben för det svenska klimatarbetet”

Miljö- och klimatminister och Miljöpartiets ena språkrör Isabella Lövin kallar det för att ”lägga krokben på det svenska klimatarbetet”.

– Vi står inför en klimatkris och våra utsläpp måste minska mycket på kort tid. Att Moderaterna i det läget prioriterar att lägga flera miljarder på att göra klimatfarliga drivmedel billigare är att lägga krokben för det svenska klimatarbetet, säger Lövin i en skriftlig kommentar till SVT Nyheter.

– Det är en farlig och rent populistisk politik, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer