Jan Björklund (t v) och Johan Pehrson (t h), som nu kandiderar för att efterträda honom. Arkivbild. Foto: Claudio Bresciani/TT

Johan Pehrson utmanare om L-ledarskapet – ”Vi måste åter bli ett folkets parti”

Publicerad

Johan Pehrson (L), riksdagsledamot, ansluter sig nu till konkurrensen om partiledarskapet i Liberalerna. I en debattartikel i Expressen meddelar han sin kandidatur och framhåller att L behöver ett samlande budskap om vad man är för, snarare än om vad man är emot.

I juni blir posten som partiledare för L vakant, då Jan Björklund har meddelat att han då slutar. Nyamko Sabuni och Erik Ullenhag meddelat att de kandiderar till posten, men får nu också sällskap av riksdagsledamoten Johan Pehrson.

”Nästa partiledare måste klara av att samla partiet kring ett budskap om vad vi är för i sak, snarare än emot. Det kräver tydlighet, uthållighet och trovärdighet”, skriver han på Expressens debattsida där han lanserar sin kandidatur.

Pehrson är partiets talesperson i ekonomifrågor och har ett förflutet som partisekreterare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.