Juridikpoddens Tove Lindgren vittnar om trakasserier och övergrepp inom juridikbranschen.

Juridikpoddens Tove Lindgren vittnar om trakasserier inom juridikbranschen

Publicerad

Juridikpoddens Tove Lindgren vittnar om trakasserier och övergrepp inom juridikbranschen. Chefer har bett om sex och skämtat om att de ska blanda ned p-piller i kaffemaskinen.

– En kompis till mig som är rödhårig fick veta i början av sin anställning att det finns en porrgenre för sådana som du, säger hon.

I spåren av me too-kampanjen har över 4.000 kvinnor i juristbranschen gått samman i ett upprop under hashtaggen #medvilkenrätt, i en artikel i Svenska Dagbladet.

Juristen Tove Lindgren som driver Juridikpodden är en av dem som skrivit under upproret. Hon är inte överraskad av de berättelser som kommit fram och menar att det är fullständigt vidriga saker.

Tove Lindgren vill inte berätta om egna erfarenheter, men vittnar om saker som förekommit inom branschen.

– Jag skrev under både grundat på sådant jag själv varit med om och vänners erfarenheter, säger hon i SVT:s Morgonstudion.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.