Foto: SVT

Discovery bryter samarbete med känd komiker

Uppdaterad
Publicerad

Tv-kanalen Discovery väljer nu att pausa det planerade samarbetet med den kända komiker som utreds för grova sexbrott, skriver Expressen.

Tidigare i veckan rapporterade SVT Nyheter om att allt  fler öppet anklagar personer för sexuella övergrepp i samband med #metoo-kampanjen.

En av de som anklagats för grova sexbrott är en känd svensk komiker som ofta medverkar i olika tv- och radioprogram, skriver Expressen.

Tv-kanalen Discovery har nu valt att avbryta ett planerat sportsamarbete med komikern. Polisen har inlett en förundersökning gällande grovt brott mot mannen.

Nolltolerans mot trakasserier

Uppgifterna om att komikern anklagats för sexuella trakaserier kom till Discovery för en vecka sedan. Det var enligt Discoverys sportchef Emir Osmanbegovic första gången de hörde talas om anklagelserna.

– Vi nåddes av uppgifter om en person som just nu inte jobbar för oss, men som vi planerat att samarbeta med. I det läget valde vi att omgående pausa samarbetet med personen i fråga och informerade honom om det samma dag, säger Emir Osmanbegovic.

Osmanbegovic vill inte gå in på vad komikern skulle göra för Discovery, men menar att det var ett samarbete i ett ”förhållandevis litet projket”.

Finns det någon chans att samarbetet tas upp igen?

– Samarbetet är stoppat. Det kommer inte att bli av. Vi har en nolltolerans på alla former av trakasserier på vår arbetsplats, säger Osmanbegovic.

Har komikern gjort andra samarbeten med Discovery?

– Det vill jag inte kommentera i nuläget.

Enligt SVT:s kommunikationsavdelning har SVT i nuläget inget pågående samarbete med komikern.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer