Efter att ha berättat om sin situation har Fatima Raza fått 50 vänförfrågningar på Facebook. Foto: SVT

Kärleksbombning efter intervju om hatbrott

Uppdaterad
Publicerad

I ”Aktuellt” berättade Fatima Raza hur det är att utsättas för hatbrott. Och reaktionerna från tittare som berörts av inslaget har varit många och översvallande, berättar hon själv för SVT.

Fatima Raza från Katrineholm berättade i går i ”Aktuellt” om hur hon alltid är på helspänn när hon rör sig utomhus efter att ha fått glåpord kastade efter sig, hundbajs i brevlådan och även utsatts för misshandel.

Reaktionerna efter gårdagens intervju har inte låtit vänta på sig, och enligt Fatima Raza har hennes Facebooksida redan svämmat över av kärleksförklaringar från okända människor som berörts av hennes historia.

– Det kryllar av positiva reaktioner på min Facebooksida och bara sedan i går har jag fått fler än 50 vänförfrågningar.

Och enligt Fatima Raza har många även lämnat personliga kommentarer till henne.

– De har skrivit saker som: ”Du är stark”, ”Vilken modig kvinna du är”, ”All kärlek till dig”. Och en person kallade mig till och med för: ”Prinsessan Fatima.”

Positiva reaktioner på Twitter

Även på Twitter har de positiva reaktionerna varit många efter gårdagens intervju med Fatima Raza, och många har upprörts över hennes berättelse:

”Heja Fatima Raza i Katrineholm”– se inslaget från Aktuellt på SVT Play”, skriver @andreasivarsson, ”Fruktansvärt att höra Fatima Razas verklighet just nu på Aktuellt. Detta sjuka hat. Vad är det för fel på folk?” skriver @cykelliberalen, medan @EbbaLindvall skriver :”Vill bara ge Fatima en stor kram”.

Vill att fler träder fram

Fatima Raza säger att hon är stolt över att ha berättat om sin situation och att hon hoppas att fler personer som utsatts för hatbrott kommer att träda fram efter gårdagens intervju.

– Jag hoppas att mina systrar och bröder som utsätts för hatbrott faktiskt anmäler. Och det var också därför jag själv trädde fram.

”Det var värt det”

Och trots att Fatima, som säger att hon inte gärna vill stå i centrum och dra till sig uppmärksamhet, nu blivit en offentlig person säger hon samtidigt att hon absolut inte ångrar gårdagens intervju.

– Det finns ju en risk att jag utsätts för fler hatbrott, eftersom de ju har min adress nu, men vill de skicka hundskit får jag väl bara sätta upp en plastpåse innanför dörren. Det var värt det, och jag skulle göra om det hundra gånger. För fem negativa saker folk skriver eller gör finns det 200 positiva.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

SVT granskar hatbrott

Mer i ämnet