Mattias Ingeson, Mia Frisk och Pia Skogsberg – tre KD-politiker på regionnivå. Foto: Bosse Carlqvist/SVT

KD i Jönköpings län vill korta köerna till 1177 och BUP

Uppdaterad
Publicerad

Korta köerna till 1177 och barn- och ungdomspsykiatrin, BUP. Det är några av de viktigaste valfrågorna i regionen, enligt Kristdemokraterna. KD vill också rusta upp den regionala kollektivtrafiken och ha kvar de tre akutsjukhusen.

I parken bakom regionens hus i Jönköping presenterade Kristdemokraterna under onsdagen sina viktigaste frågor i regionvalet.

Väntetiden till 1177 bör kortas till fem minuter, anser KD.

Val 2018 – #dinröst

Partiet bekymrar sig också över lång väntan till barn- och ungdomspsykiatrin, BUP. Barn och ungdomar som behöver hjälp ska inte behöva länge på hjälp, menar kristdemokraterna i regionen.

– Vår målsättning är att inom 30 dagar ska en utredning vara igång, säger Pia Skogsberg (KD).

Partiet vill också satsa mer på den regionala kollektivtrafiken och prioritera tågtrafiken. KD menar att folk har tappat förtroendet för tågtrafiken och vill återskapa driftsäkerhet och prioritera att regionen ser till att avtal med underleverantörer följs.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet