Ebba Busch, partiledare i Kristdemokraterna, efter tisdagens muntliga förberedelse i tvistemålet om fastigheten med 81-åringen. Foto: TT

KD: Inte nödvändigt med time out för Busch

Uppdaterad
Publicerad

Ebba Busch är nu inblandad i två rättstvister samtidigt. Men från partiledningens sida ser man ingen anledning till paus för KD-ledaren.

”Partistyrelsen anser att en 'time out' inte är nödvändig”, säger partisekreterare Peter Kullgren till SVT Nyheter.

Det har stormat ordentligt kring Ebba Busch under de senaste dagarna. En infekterad hustvist har blivit ett civilrättsligt domstolsärende och ett uppmärksammat inlägg på Facebook har lett till en inledd förundersökning om grovt förtal.

KD-ledaren är förvisso inte delgiven misstanke om brott men det hör knappast till vanligheten att en partiledare figurerar i två parallella rättstvister samtidigt.

Partiledningens stöd

Trots att Kristdemokraternas opinionssiffror dessutom har pekat nedåt den senaste tiden har Busch fortfarande partiledningens stöd i ryggen. Man anser inte heller att en paus från politiken behövs.

”Partistyrelsen har fullt förtroende för partiledare Ebba Busch. Partistyrelsen anser att en 'time out' inte är nödvändig.” säger partisekreterare Peter Kullgren i ett skriftligt svar till SVT Nyheter.

Uttalandet är enligt Peter Kullgren förankrat i en enig partistyrelse. Därutöver vill man inte kommentera Ebba Busch status som partiledare ytterligare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer