Moderatledaren Anna Kinberg Batra och förre finansministern Anders Borg. Foto: TTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Kinberg Batra: ”Har förtroende för rättsväsendets bedömning”

Uppdaterad
Publicerad

Efter att polisen under tisdagsmorgonen meddelade att förundersökningen mot Anders Borg läggs ned i brist på målsägande uttalar sig nu Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra.
”Jag hoppas att Anders Borg och hans familj nu får det stöd de behöver”, kommenterar hon.

I lördags påbörjade Norrmalmspolisen en förundersökning mot Anders Borg efter att ha mottagit flera anonyma anmälningar. På tisdagsmorgonen meddelades att förundersökningen läggs ned, då ingen målsägande hittills har trätt fram.

– Vi har väntat i en och en halv vecka nu och känner att vi inte har något att gå på. Om det skulle komma fram ytterligare uppgifter som är väsentliga – det vill säga att en målsägande träder fram – så är vi inte sena att återuppta utredningen, säger Mats Eriksson, kommunikatör vid polisen i Stockholm, till SVT Nyheter.

LÄS MER: Förundersökning mot Borg har lagts ned

Kommenterar nedläggningen

På tisdagen kommenterade Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra den nedlagda förundersökningen mot Borg.

”Jag har förtroende för rättsväsendets bedömning och hoppas att Anders Borg och hans familj nu får det stöd de behöver”, skriver hon i en kommentar till SVT Nyheter via sin pressekreterare Anna Ståhlgren.

LÄS MER: Anders Borg: Detta har hänt

”Känner mig djupt besviken”

Kinberg Batras första kommentar om turerna kring Anders Borg kom i lördags.

– Självklart är det så att man måste stå till svars för sina handlingar. Även om Anders Borg inte har uppdrag för Moderaterna nu så ser jag mycket allvarligt på det som han anklagas för att ha gjort och det är bra att det utreds, sade hon till Aftonbladet.

I ett Facebookinlägg gick Anders Borg till mothugg:

”Anna Kinberg Batra väljer att kommentera mediarykten baserade på hörsägen och kalla dessa för 'anklagelser'. Jag känner mig djupt besviken. Jag kan inte förstå hur en tidigare kollega och nära vän kan välja att göra politiska poänger på basis av rykten. Anna Kinberg Batras omdöme har ofta ifrågasatts, jag kan känna allt större förståelse för det ifrågasättandet”, skrev han.

LÄS MER: Anders Borg till motangrepp mot Anna Kinberg Batra

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Borgskandalen

Mer i ämnet