Kissie vill bryta fördomarna mot feminister: ”Vi är rädda för det vi inte kan sätta i fack”

Uppdaterad
Publicerad

En feminist kan inte ha smink eller lägga upp en bikinibild står det i kommentarerna på Alexandra ”Kissie” Nilssons sociala medier. Bloggaren har nu släppt boken ”Jag är visst feminist – på mitt eget sätt” för att bryta den stereotypa bilden av en feminist.

När bloggaren Alexandra ”Kissie” Nilsson började skriva om feminism på sin blogg började kommentarerna att strömma in. Av en mängd olika anledningar menade ett flertal läsare att hon inte kunde kalla sig för feminist.

– Det kunde vara att jag inte kunde uttrycka mig om feminism för att jag tidigare hade lagt upp en bikinibild, berättar hon.

Hon säger att hon insåg att det fanns en stereotypisk bild av hur en feminist skulle vara och att hon inte passade in på beskrivningen. Samtidigt ifrågasatte hon varför hon inte skulle få kalla sig feminist på grund av andras fördomar. I boken skriver Alexandra Nilssons om ett eget sätt att vara feminist och hennes tankar om att feminister ska stå för jämställdhet mellan könen och inte handla om hur man ser ut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.