Foto: SVT

Klimatet – vad kan vi göra?

Uppdaterad
Publicerad

Döende korallrev, smältande isar i Arktis och fler skogsbränder är några av konsekvenserna som väntas av den globala uppvärmningen. Hur tycker du att politikerna bör tackla klimatfrågan? Vad kan enskilda individer göra? Har du själv ställt om din livsstil på något sätt? Dela med dig av dina åsikter och erfarenheter genom att skicka in en video eller en text här.

Vi vill veta vad du brinner för, vad du vill se för förändring och vad du vill fråga politikerna. Som en del av SVT:s bevakning av klimatet samlas rösterna i gallerier.

Så delar du med dig

Dela dina tankar och åsikter genom att mejla, både videoklipp och text, till dinrost@svt.se. Du kan också använda hashtaggen #dinröst i sociala medier.

Klimatkrisen

Vi kommer att publicera ett urval av våra användares berättelser på SVT Nyheters webb och i tv. I #dinröst-galleriet hittar du alla hittills publicerade röster.

Att tänka på när du skickar din berättelse till oss

•Bifoga dina kontaktuppgifter samt ange ålder och bostadsort.

•Om du är engagerad fackligt, i ett politiskt parti eller på annat sätt är drivande inom frågor som rör det ämne du skriver om ska detta framgå i ditt mejl.

•Bifoga gärna en bild på dig själv, helst i liggande format.

•Vid publicering kommer din bild, ditt förnamn, ålder och bostadsort framgå – om inget annat önskas.

•Vi publicerar inte kampanjmaterial.

Video:

•Filma gärna med mobiltelefon. Tänk då på att vända mobilen så att filmen blir i liggande format.

•Försök att hålla dig under två minuter.

Skriftligt:

•Håll din text så kort och koncist som möjligt, helst under 2 000 tecken. Om vi på SVT vill veta mer om ditt ärende kontaktar vi dig och ber dig utveckla.

•Vi ser gärna att du bifogar en bild på dig själv, helst i liggande format.

Om vi vill publicera din berättelse så kontaktar vi dig. Samtliga filmer vi publicerar kan komma att visas i tv i samband med exempelvis nyhetsinslag eller debatter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Klimatkrisen

Mer i ämnet