Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör SVT:s inrikespolitiska kommentator Mats Knutsons analys av intervjun med Sara Skyttedal. Foto: SVT/TT

Knutson: ”Ett försök till karaktärsmord på Ebba Busch”

Uppdaterad
Publicerad

– Det är ett försök till karaktärsmord på Ebba Busch – ett generalangrepp på partiledaren. Det säger SVT:s inrikespolitiske kommentator Mats Knutson om den första intervjun Sara Skyttedal gjort sedan hon petades som toppnamn från Kristdemokraternas EU-lista.

I fredags petades Sara Skyttedal som toppnamn från Kristdemokraternas EU-lista och samtidigt presenterades opinionsbildaren Alice Teodorescu Måwe som ersättare.

Sara Skyttedal ställde då inte upp på några intervjuer, men har nu brutit tystnaden och gästat SVT:s 30 minuter.

– Sara Skyttedal bränner alla broar till Kristdemokraterna med den här intervjun. I alla fall under den tiden som Ebba Busch är partiledare, säger SVT:s Mats Knutson.

– Det är oerhört uppseendeväckande att en person på den här nivån i ett parti gör den här typen av uttalanden.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Kristdemokraternas Sara Skyttedal berätta om Ebba Buschs agerande kring petningen av henne själv på EU-listan: ”Jag uppfattar att Ebba Busch inte varit ärlig mot mig”. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.