Knutson: Olika politiska budskap

Uppdaterad
Publicerad

SVT:s Mats Knutson kommenterade 1 maj-talen i SVT:s direktsändning.
Han såg väldigt olika politiska budskap från LO-basen Karl-Petter Thorwaldsson och S-ledaren Stefan Löfven:

– Om vi tittar på Karl-Petter Thorwaldsson i sitt tal så talar han om höjd a-kassa, höjd sjukförsäkring, höjda barnbidrag, satsningar för 70 miljarder kronor.

– När Stefan Löfven står i Malmö talar han om en framtidskommission och företagarförmedling, säger Mats Knutson och fortsätter:

– Så det är väldigt olika politiska budskap. Det är tydligt att Stefan Löfven håller fast vid sin strategi. Han ska prata om jobben och om företagen och då var väl företagarförmedlingen det bästa han kom på den här helgen.

”Vill skicka signal”

Även V-ledaren Jonas Sjöstedts tal kommenterades. Han gjorde tydligt att frågan om vinster i välfärden blir den viktigaste frågan för Vänsterpartiet vid eventuella förhandlingar om att styra Sverige:

– Han vill skicka signalen, både till sina egna anhängare och till Socialdemokraterna, att för Vänsterpartiet är det en knäckfråga att med vinster i välfärden, de ska förbjudas. Det tycker ju inte Socialdemokraterna. De anser att man ska reglera vinsterna men inte förbjuda helt och hållet, säger Mats Knutson och fortsätter:  

– Sjöstedt gör bedömningen att en stor majoritet av väljarna vill förbjuda vinster i välfärden och han kommer inför valet försöka trumma in budskapet i hopp om att det ska lyfta opinionssiffrorna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

1 maj 2013

Mer i ämnet