Foto: Dan Segersson/Sveriges Radio

Kommunalrådet inte förstanamn på M-listan

Uppdaterad
Publicerad

Kommunalrådet Peter Jutterström blir inte första namn på Moderaternas lista till valet till kommunfullmäktige i Jönköping i höst. Nomineringskommittén placerar honom först på plats nummer tre.

Moderaterna i Jönköping har en turbulent tid bakom sig. Interna stridigheter ledde i fjol till att fem kommunpolitiker i Jönköping hoppade av partiet och bildade ett eget parti. Däribland dåvarande kommunalrådet Carin Berggren.

Nu mobiliserar partiet inför valrörelsen och under onsdagen presenterade nomineringskommittén för Moderaterna i Jönköping sitt  förslag på vilka namn som ska toppa valsedlarna.

Första namn på nomineringskommitténs lista är 43-årige Kent Ly från Jönköping. Andranamn på valsedeln till kommunfullmäktige i Jönköping är Carl-Johan Lundberg, 51 år, från Bankeryd.

”Vi har lyssnat till samtliga kandidater och fångat upp personliga egenskaper och ambitionsnivåer i syfte att skapa det bästa möjliga laget för framtiden”, skriver Elisabeth Wahlström, ordförande i nomineringskommittén i ett pressmeddelande.

Den 24 februari kommer partiets nomineringsstämma att slutligen fatta beslut om hur valsedeln ska se ut till kommunalvalet i Jönköping i september.

Förslag till valsedel

1. Kent Ly, 43, Jönköping

2. Carl-Johan Lundberg, 51, Bankeryd

3. Peter Jutterström, 60, Bankeryd

4. Elisabeth Mattsson, 63, Skärstad/Ölmstad

5. Hans Hellström, 52, Bankeryd

6. Inger Grund, 71, Jönköping

7. Bert-Åke Näslund, 65, Jönköping

8. Anders Jarl, 52, Tenhult

9. Per Allan Axén, 60, Jönköping

10. Bengt Regné, 56, Huskvarna/Lekeryd

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.