Carin Berggren lämnar sina uppdrag i ledningsutskottet och kommunstyrelsen. Foto: SVT

Carin Berggren lämnar politiska uppdrag

Uppdaterad
Publicerad

Carin Berggren meddelar att hon lämnar sina politiska uppdrag i både kommunstyrelsen och i kommunstyrelsens ledningsutskott.

– Jag är nöjd för jag gillar inte att ha uppdrag jag inte kan fullfölja eller där jag inte kan ge allt, säger Carin Berggren.

Carin Berggren har varit förste vice ordförande både i kommunstyrelsen och i kommunstyrelsens ledningsutskott och hon är även ledamot i kommunfullmäktige i Jönköping.

I dag meddelade hon på sin Facebooksida att hon lämnar sina politiska uppdrag i både kommunstyrelsen och i kommunstyrelsens ledningsutskott.

Moderater hoppar av i Jönköping

– Jag har gjort mitt val och det är jag väldigt nöjd med, säger Carin Berggren i en video på sin Facebooksida.

Orsaken är att hon vill satsa på sitt nya arbete. Hon säger i videon att hon inte vill ha uppdrag som hon inte kan fullfölja och att hon i dag lämnat in sitt entledigande.

– Till er som har längtat efter detta, i dag får ni korka upp champagnen och fira att det blev precis som ni ville, säger Carin Berggren.

Lämnade Moderaterna

Det var i maj som Carin Berggren meddelade att hon avgår som kommunalråd och lämnar Moderaterna i Jönköping. I augusti bildade hon tillsammans med fem andra avhoppade moderater ett nytt parti och började på ett nytt jobb. Samtidigt har hon valt att sitta kvar på sina politiska uppdrag.

LÄS MER: Toppolitiker missar ledningsmöten

Men i förra veckan sa Carin Berggren till SVT Nyheter Jönköping att hon överväger att lämna sina politiska uppdrag i kommunstyrelsen och ledningsutskottet, när det uppmärksammats att hon inte närvarat i några sammanträden sedan mitten av augusti. Hon sa då att hon ville se hur hennes nya arbetsuppgifter ser ut och hur schemat blir innan hon bestämmer hur ska göra med de politiska uppdragen.

– Nu kommer jag satsa stenhårt på mitt nya jobb, säger Carin Berggren i videon.

Jutterström (M) om beskedet

Peter Jutterström (M), kommunalråd i Jönköping, säger till SVT Nyheter Jönköping att han själv vill se det entledigande som Carin Berggren lämnat in.

– Det skulle ju innebära att Moderaterna får sina rättmätiga platser. Det är väldigt välkommet, säger Peter Jutterström (M).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Moderater hoppar av i Jönköping

Mer i ämnet