Foto: TT

Kraftig kritik mot Hanif Balis uttalande

Uppdaterad
Publicerad

Den moderate riksdagsledamoten Hanif Bali får nu stark kritik för sitt kritiska uttalande om partikollegan Carl Bildt. Och kritiken kommer från båda de politiska blocken.

”Jag brukar inte dra en lans för före detta moderata statsministrar men detta känns tämligen hårt och obefogat, riktat mot en partikamrat som vigt sitt liv åt ett engagemang för Sverige och politiken”, skriver socialförsäkrings­minister Annika Strandhäll på Twitter.

Moderaternas tidigare partisekreterare Kent Pettersson skriver på Twitter att han är stolt över att tillhöra samma parti som Carl Bildt.

”Carl har arbetat hela livet för frihetens idéer, nationellt och internationellt. Få politiker kan visa upp samma engagemang och resultat över tid. Det engagemanget är värd all respekt”, skriver han.

Krismöte om Balis framtid

Det var under tisdagen som Hanif Bali twittrade att Carl Bildt är ”en man som inte lyckats ha rätt om ett enda utrikespolitiskt skeende någonsin”. Uttalandet fick snabbt kritik från Moderatledaren Ulf Kristersson som kallade agerandet för ”helt oacceptabelt”.

Moderaternas partiledning haft ett krismöte om Hanif Balis framtid i partiet.

Justitie- och migrations­minister Morgan Johansson tycker att partiet borde ha agerat tidigare.

”I åratal har Hanif Bali hånat politiska motståndare, flyktingar och fattiga. Ulf Kristersson (M) har inte gjort någonting. Det är först när Bali ger sig på Carl Bildt som moderatledaren känner sig tvungen att agera”, skriver han på Twitter.

”Har inga kommentarer”

SVT Nyheter har varit i kontakt med Hanif Bali, som inte vill kommentera situationen.

– Jag ger inga intervjuer för tillfället, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer