Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor håller tal på KD:s riksting i Umeå. Foto: Erik Abel/TT

Kristdemokraternas Ebba Busch Thor: ”Vi står upp för verklighetens folk”

Uppdaterad
Publicerad
Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor inledde partiets riksting i Umeå med en känga mot överenskommelsen mellan Centerpartiet, Liberalerna, Miljöpartiet och Socialdemokraterna.

– I januari gick fyra socialistiska och liberala partier samman och slöt en överenskommelse om att styra Sverige. Inte för att de hade en gemensam bild av vårt lands problem. Inte för att de hade en gemensam idé om vägen framåt. Utan för självuppjagad rädsla och nedärvd makthunger, säger Ebba Busch Thor i sitt invigningstal.

Partiledaren kallar Kristdemokraterna för ”Sveriges riktiga välfärdsparti” och välfärden var i fokus genomgående i talet. Ebba Busch Thor menar att Socialdemokraterna har bedragit sina väljare.

– Svensk politik är under förändring. Kristdemokraterna är ett borgerligt parti men även vi nickar instämmande till delar av den folkhemsvision som en gång bar Socialdemokraterna, säger partiledaren.

– De har tappat sin kompass. De har tappat fotfästet.

Heta debatter väntas

Under helgen kommer 290 motioner och två propositioner att behandlas, som kommer att bestämma partiets politiska riktning framöver. Frågor om migration, nationellt tiggeriförbud och höghastighetståg är de frågor där det väntas bli hetast debatter kring.

– Vi står upp för verklighetens folk, avslutar Ebba Busch Thor sitt tal med.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer