Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Statsminister Ulf Kristersson kommenterar nattens upplopp i Rosengård. Foto: SVT

Kristersson: ”Det här är helt oacceptabelt”

Uppdaterad
Publicerad

Efter nattens våldsamma upplopp i Rosengård valde statsminister Ulf Kristersson (M) att kommentera händelserna på en pressträff under måndagsförmiddagen.

– Det här är fruktansvärda scener som tar enorma resurser, säger Ulf Kristersson.

Under regeringens pressträff där ett nytt förslag till en höstbudget skulle presenteras, fördömde statsminister Ulf Kristersson nattens upplopp i Rosengård.

– Oavsett vilken orsak som ligger bakom upploppen, bilbränderna och våldet mot polisen så tror jag alla svenskar tycker att det här är helt oacceptabelt, säger Ulf Kristersson.

Koranbränningar i Malmö

”Våldsvåg”

Ulf Kristersson menar att upploppen är kopplade till den våldsvåg som har präglat Sverige under en viss tid. Han menar också att upploppen tar iväg resurser från viktigt polisiärt arbete.

– Det gör det svårare för poliser att lösa grov organiserad kriminalitet i Sverige när människor ockuperar en stadsdel, säger Ulf Kristersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Koranbränningar i Malmö

Mer i ämnet