Moderaternas partiledare Ulf Kristersson skräder inte orden när det gäller C:s beslut. Foto: TT (Arkivfoto)

Kristersson kritisk till Centerns stöd till regeringens lagförslag

Uppdaterad
Publicerad

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson skriver på Facebook om Centerpartiets stöd till regeringens lagförslag om ensamkommande.

”Beslutet är deras och ansvaret för konsekvenserna ligger hos dem”, skriver Ulf Kristersson.

I sitt Facebook-inlägg tar Ulf Kristersson (M) avstånd från Centerns beslut. Han menar att det inte är representativt för resten av Alliansen och Moderaterna. ”Detta är självklart också olyckligt för Alliansen. Det är inget att hymla om.”, skriver Kristersson.

Det var under tisdagen som Centerpartiet beslutade att säga ja till regeringens lagförslag om att vissa ensamkommande som nekats asyl, ska få en ny chans till uppehållstillstånd genom studier.

”Nu får i praktiken Miljöpartiet styra denna del av regeringens migrationspolitik, och Centern väljer att göra den till sin. Centerns beslut är deras och ansvaret för konsekvenserna ligger hos dem.”, skriver Kristersson.

”Centerns beslut är deras”

Kristersson poängterar att resterande Allianspartier har en annan uppfattning än Centern i migrationsfrågan och att detta inte kommer att ändras utifrån Centerns utspel i går.

”En röst på Moderaterna är alltså inte en röst på Centerns migrationspolitik”, skriver Kristersson.

– Klockan 11.30 i dag kommer Ulf Kristersson hålla en sedan tidigare planerad presskonferens, där kommer det finnas möjlighet att ställa frågor om detta, säger Andreas Hamlin, Ulf Kristerssons pressekreterare.

Centern: Vi delar mycket av M:s kritik

Centerpartiet har själva varit kritiska till lagförslaget som rör 9 000 ensamkommande som sökt asyl. Och är det än i dag.

– Vi delar mycket av den kritiken Moderaterna har men det rör en liten grupp som hamnat i kläm av nya lagar och långa handläggningstider, säger Michael Arthursson, Centerpartiets partisekreterare.

– Konsekvenserna för gruppen hade varit större om vi skulle fälla lagförslaget, därför valde vi att stötta den, säger Michael Arthursson, Centerpartiets partisekreterare.

Samtidigt tror inte Michael Arthursson att det här på något sätt påverkar Alliansens framtida samarbete.

– Vi har kunnat lösa svåra frågor förut och jag är övertygad att vi även kan lösa migrationsfrågorna och jobba gemensamt för ett maktskifte till nästa mandatperiod, säger Arthursson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.