Hör kritiken mot hudvårdsserien i klippet ovan. Foto: SVT

Kritik mot SVT:s hudvårdsserie: ”Testerna skulle gjorts under längre tid”

Uppdaterad
Publicerad

I SVT:s serie ”Sanningen om hudvård” testas hudvårdsprodukter av en testpanel med bland andra Amelia Adamo och Oscar Zia, och analyseras sedan av experter inom området. Nu kritiseras tillvägagångssättet av hudterapeuters riksorganisations ordförande Helene Westberg.

Serien har mötts av både positiva och negativa reaktioner. Helene Westberg är positiv till idén, men menar att perspektiv saknas.

– Vi hade önskat att hudterapeuters perspektiv hade funnits med. Vi är den yrkesgrupp som dagligen arbetar med att ta hand om huden. Det är vårt arbetsredskap, säger Helene Westberg i Morgonstudion.

Hon framför även kritik mot hur testerna i programmet utförs, något programmets producent Stina Schwedin inte håller med om.

– Det vi har gjort som inte bolagen gör är att vi har jämfört med en placeboprodukt, en fuktkräm. Bolagen testar oftast mot obehandlad hud och då ser man mycket lättare en effekt.

Se mer av kritiken och svaren i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.