Lärarförbundet: ”Äntligen”

Uppdaterad
Publicerad

Lärarförbundet är positiv till skolinspektionen beslut att tillfälligt stänga Lundsberg. – Äntligen visar Skolinspektionen musklerna, säger Lärarförbundets ordförande Eva-Lis Sirén.

Eva-Lis Sirén menar att det under lång tid och upprepade gånger inträffat händelser som visat att Lundsbergs skola inte har kunnat garantera elevernas säkerhet , vilket Skolinspektionen också påpekat.

– Får man den här typen av påpekanden måste man kraftfullt kunna visa på förbättringar. Det är alldeles uppenbart att det inte har skett och det är skolledningen ytterst ansvarig för.

Även barnrättsorganisationen Bris ställer sig bakom beslutet. Generalsekreteraren Kattis Ahlström säger att många vuxna inte skulle gå till en arbetsplats med risk för kränkningar, hot eller misshandel, medan barnen inte har något val.

– Situationen blir extra utsatt för barn på internatskolor som Lundsberg, säger Ahlström.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Lundsbergs skola

Mer i ämnet