Ulf Kristersson (M) till vänster träffade under måndagsförmiddagen Liberalernas partigrupp och partistyrelse Foto: TT

Liberalerna höll möte med Löfven (S) och Kristersson (M)

Uppdaterad
Publicerad

Liberalerna höll under måndagsförmiddagen möten med såväl Stefan Löfven (S) som Ulf Kristersson (M). Mitt i vad som väntas bli en avgörande ödesvecka i svensk politik vill Liberalerna nu få besked direkt från S och M om vad som kan erbjudas i regeringsförhandlingarna, rapporterar Dagens Nyheter.

Under stort hemlighetsmakeri har Liberalernas partistyrelse och riksdagsgrupp träffat statsminister Stefan Löfven respektive Moderaternas partiledare Ulf Kristersson, uppger tidningen.

Moderaterna och Socialdemokraterna berkäftar via sina presstjänster att deras respektive partiledare varit på möten hos SVT Nyheter under måndagen. Varken M, S eller Liberalerna vill dock kommentera något om innehåller vid något möte.

Regeringsbildningen

Dagens Nyheter fångade såväl Löfven som Kristersson på väg ut respektive in från de lokaler i Gamla stan i Stockholm där de enskilda mötena hölls.

Löfven tyst på väg ut

Det hela utspelade sig under måndagsförmiddagen, och statsministern var först på plats, men kom ut från mötet utan att lämna några kommentarer. M-ledaren Ulf Kristersson, däremot, lämnade en kort kommentar på väg in.

– Jag är inbjuden av Liberalernas riksdagsgrupp och partistyrelse att komma och resonera om det som återstår av den här statsministerprocessen, sade han till DN.

L måste de närmaste dagarna bestämma sig för vilken kandidat de ska stödja eftersom partiet kallat till partiråd nu på söndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Regeringsbildningen

Mer i ämnet