Nils Vikmång. Foto: Foto: Björn Nordqvist/Socialdemokraterna

Efter IT-skandalen – Nils Vikmång ny statssekreterare

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart att Nils Vikmång tar över som ny statssekreterare hos Stefan Löfven efter att Emma Lennartsson lämnat sin tjänst.

Regeringen har utsett Nils Vikmång till statsministerns statssekreterare och Kristina Persdotter till statssekreterare i Statsrådsberedningen.  Det meddelade regeringen på måndagen. Beslutet togs samma dag som tidigare statssekreteraren avgick.

LÄS MER: Mats Knutson: Skandalen kryper allt närmare statsminister

IT-skandalen

Det var under söndagen som Stefan Löfvens närmaste medarbetare Emma Lennartsson tvingades lämna sin tjänst som statssekreterare. Orsaken var ny information om hur hon hanterat it-haveriet på Transportstyrelsen.

– Jag har gjort ett misstag, sa Emma Lennartsson till Dagens Nyheter under söndagen.

LÄS MER: Löfvens statssekreterare avgår

Ingen nykomling

Vikmång har tidigare varit statssekreterare hos samordnings- och energiminister Ibrahim Baylan men ersattes tidigare i år efter det att han utsetts till Socialdemokraternas valgeneral för 2018.

LÄS MER: Transportstyrelsen IT-affär: Detta har hänt

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

IT-skandalen

Mer i ämnet