Statsminister Stefan Löfven (S) vill se en lösning på Palmemordet. Foto: Christine Olsson/TT

Löfven hoppas på svar om Palmemordet

Publicerad

Statsminister Stefan Löfven (S) hoppas att det verkligen kan komma ett svar om Palmemordet.

-Jag tror att hela landet och naturligtvis familjen vill ha det, säger Stefan Löfven om uppgifterna att åklagaren i fallet troligtvis fattar beslut i åtalsfrågan under första halvåret i år.

-Jag hoppas att det är så, vi behöver inte mer teorier eller gissningar. Alla vill ha ett svar, säger han och framhåller att det i så fall vore bra.

Vill inte spekulera

Själv har han tidigare trott att det var Christer Pettersson som mördade Olof Palme, men han konstaterar att denne blev dömd i tingsrätten men friad i hovrätten. Löfven vill inte spekulera, och säger sig inte ha fått någon förhandsinformation om vad som skulle kunna vara på gång.

-Nu får vi avvakta vad åklagaren har, säger han.

Åklagare Krister Petersson sade i tisdagens ”Veckans brott” i SVT att han snart tror sig kunna berätta vem som är ansvarig för mordet på Olof Palme.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.