Statsminister Stefan Löfven vill inte kommentera Buschs utspel men riktar kritik mot Jonas Sjöstedts hot om att fälla regeringen. Foto: Pontus Lundahl/TT

Löfven: Sjöstedt vill låsa dörren och ge nyckeln till Kristersson och Åkesson

Uppdaterad
Publicerad

Statsminister Stefan Löven är kritisk till att Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt öppnat för väcka en misstroendeförklaring mot regeringen.

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch meddelade i dag att partiet är berett att hjälpa Vänsterpartiet med att väcka en misstroendeförklaring mot Stefan Löfven.

Stefan Löfven väljer att inte kommentera Buschs utspel men riktar i en skriftlig kommentar till SVT Nyheter kritik mot att vänsterledaren hotar att fälla regeringen innan frågan om arbetsrätten är avgjord.

”Fackföreningsrörelsen har lämnat dörren öppen för fortsatta förhandlingar. Den dörren vill Jonas Sjöstedt stänga, låsa och ge nyckeln till Ulf Kristersson och Jimmie Åkesson. Det skulle få enorma konsekvenser för Sveriges löntagare”, skriver statsministern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.