Statsminister Stefan Löfven (S) under sitt digitala första maj-tal och ett tomt Norra bantorget, där Socialdemokraternas första maj-tåg normalt avslutas. Foto: Fredrik Sandberg/TT/Johan Zachrisson/SVT

Löfvens tal till Sverige på första maj

Uppdaterad
Publicerad

Coronakrisen är en brutal påminnelse om att ensam inte är stark, vi måste klara av den tillsammans, det är Stefan Löfvens (S) budskap i dagens tal.

Ännu är det inte tid att lägga ner garden och slappna av, det är viktigt att samhället fortsätter att kämpa tillsammans för att komma ur coronakrisen. Det sa Statsminister Stefan Löfven under årets första majtal.

– Viruset kommer att påverka under lång tid. Krisen är en brutal påminnelse om att ensam inte är stark. Vi är alla beroende av att alla tar sitt ansvar och visar solidaritet. Det finns bara ett sätt att klara av krisen – det är tillsammans, säger Stefan Löfven (S).

Se hela talet i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.