Isabella Lövin (Mp) tycker Jimmie Åkesson (SD) höll ett klimatförnekar tal Foto: TT

Lövin (MP): ”Häpnadsväckande klimatförnekartal av Åkesson”

Uppdaterad
Publicerad

Jimmie Åkesson (SD) kritiserar övriga riksdagspartier för att överdriva klimathotet efter sommarens varma väder. Och kallar det för populism i sitt sommartal. Det får nu starka reaktioner av klimatministern Isabella Lövin (MP).

Under Sverigedemokraternas sommarfest i Sölvesborg gick Jimmie Åkesson (SD) till angrep mot regeringspartierna och den borgliga oppositionen för att koppla sommarens höga temperaturer till klimatförändringar.

– Att gör politik av hur vädret ser ut en enskild sommar är helt enkelt inte seriöst. Det är den värsta sortens populism, sade Åkesson i sitt sommartal.

– Ett häpnadsväckande klimatförnekartal, säger klimatministern Isabella Lövin (MP) till SVT Nyheter.

Hon anser att Åkessons utspel är ett hån mot svenska bönder och alla andra som har drabbats av den extrema hettan i sommar.

– Det är anmärkningsvärt att Jimmie Åkesson skämtar om det som den samlade forskarkåren talar om som mänsklighetens största utmaning: Att vi måste få ner utsläppen och förbereda oss för ett varmare klimat.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet