M-ledaren om boendeersättning: Bra att reglerna ses över

Uppdaterad
Publicerad

M-toppen Elisabeth Svantesson har fått ersättningar för dubbelt boende, då hon varit skriven i Örebro när resten av familjen varit skriven i Stockholm. Partiledaren Ulf Kristersson framhåller att hon har följt reglerna men välkomnar också möjligheten att de ändras.
– Om reglerna inte är bra nog så är det bra att vi ser över dem, säger han till SVT Nyheter.

I veckan har TV4 Nyheterna rapporterat att Moderaternas ekonomisk-politiska talesperson Elisabeth Svantesson fått ut tiotusentals kronor för dubbelt boende. Det då hon under flera år har varit skriven i Örebro medan resten av familjen var skrivna i en bostadsrätt i Stockholm.

Till SVT Nyheter har Svantesson sagt att hon inte ser något problem med sitt agerande.

– Nej jag har ju följt regelverket, men sen tycker jag att det är bra att det här granskas, man kan gärna göra en översyn av det här systemet, men det är viktigt ändå att vi har regler som är lika för alla och som gör att man kan vara riksdagsledamot även om man inte är stockholmare, sade hon i fredags.

Nu får hon stöd av partiledaren Ulf Kristersson, som betonar att hon har följt regelverket för riksdagsledamöter.

– Man måste följa de regler som finns, annars får det konsekvenser. Och det har Elisabeth Svantesson gjort, säger han till SVT.

Samtidigt välkomnar han beskedet från talmannen Andreas Norlén, som har öppnat för att se över reglerna för ersättning.

– Jag tycker att det är bra att man nu ser över reglerna så att de både fungerar för människor som är riksdagsledamöter, men som också uppfattas som rätt och rimliga i alla andra människors ögon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer