Foto: Audrey Erath/SVT

Man skjuten i Västerås – polisen efterlyser tips

Uppdaterad
Publicerad

En man har blivit skjuten på Drottninggatan i Västerås. Polisen har än så länge inga misstänkta.- Om man tittar på tiden det skedde finns det anledning att tro att ganska många har sett den här händelsen, säger polisens presstalesperson Johan Thalberg.

Strax efter 20-tiden på söndagskvällen inkom flera samtal till polisen om en skottlossning. Polisen åkte då till platsen och kunde därmed bekräfta att en man hade blivit skjuten. En reporter på P4 Västmanland som befann sig på platsen uppger att hon hörde tre skott och såg sedan en man i uppskattningsvis 25-30-års åldern komma springande uppför Drottninggatan. Han höll sig för axeln med rinnande blod längs armen och försökte söka skydd.

Mannen fördes till akuten och Västmanlands sjukhus har i en skriftlig patientskaderapport uppgett att han är lindrigt skadad, men kvar för observation.

– Ganska snabbt skickar man dit flera patruller och där startas en förundersökning gällande försök till mord, säger polisens presstalesperson Johan Thalberg.

Ingen gripen

Inledningsvis var brottsplatsen oklar, men senare på kvällen gick polisen ut med att mannen skjutits utomhus på Drottninggatan. En plats har varit avspärrad där polisen försökt säkra eventuella spår. Flera vittnen har förhörts.

Ingen är i nuläget gripen och motivbilden är oklar. Det finns ett signalement, men än så länge hålls det hemligt för att inte påverka eventuella vittnen.

Polisen uppmanar de som har sett eller hört något att lämna tips via deras hemsida eller ringa 114 14.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.