Många ännu utan ström efter stormen

Uppdaterad
Publicerad

Många hushåll är fortfarande utan el efter stormen Sven. Några får vänta ända till måndagen innan de får strömmen tillbaka.

Vid 15-tiden på söndagen var 1.750 av Fortums kunder i Halland och Bohuslän utan el, de flesta i Halland.

En stor del av kunderna beräknas få tillbaka elen under kvällen, men inte alla.

Stormen Sven

– Som prognos ser ut nu så kommer vi tyvärr att ha kunder som är strömlösa även in på måndag, säger Maria Bergman på Fortums presstjänst.

Även Eon

Många av Eons kunder är fortfarande strömlösa i Skåne, Halland och Blekinge. Värst är det i Skåne där över 1.200 elkunder saknade ström under söndagseftermiddagen.

Men de flesta elavbrotten beror inte längre på stormen Sven utan består av nytillkomna ärenden med anledning av helgens snö, regn och blåst, menar Jakob Holmström, kommunikationschef för Eon distribution.

– Vi var nere på nära noll och vände ett tag, men nu har det tillkommit nya fel med anledning av vädret. Sedan ska man ha i åtanke att vårt nät är extra sårbart i de här regionen med anledning av Sven, säger han.

Enligt Eon finns det gott om personal som arbetar med avbrotten, och de flesta hushåll som har drabbats ska enligt bolaget få sin ström tillbaka under kvällen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stormen Sven

Mer i ämnet