Mer skogsskador efter Simone än Sven

Uppdaterad
Publicerad

Skogsstyrelsen påbörjar en inventering av skogsskador efter stormen Sven på måndagen. Men redan nu så bedöms skadorna vara betydligt färre än efter förra stormen Simone som inträffade i slutet av oktober.

– Preliminärt så bedömer vi inte att skadorna är som de var efter Simone. Då handlade det om två miljoner kubikmeter skadad skogsmark i Götaland. Vi har inte fått in några särskilda larm från skogsbruket nu, säger Lars Ekberg, regionchef Väst vid Skogsstyrelsen till TT.

Inventeringen sker med bil i Halland och Skåne. Skogsägare uppmanas att skaffa sig en överblick över sin mark. Men de bör inte ge sig ut och röja upp efter stormen på egen hand, säger Lars Ekberg.

– En del kanske tänker att man kan ta hand om skador själv. Men det finns en stor risk för olyckor i stormfälld skog, och det krävs nödvändiga kunskaper för att ge sig ut.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stormen Sven

Mer i ämnet