Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
SVT:s politikreporter Elisabeth Marmorstein kommenterar den vikarierande Centerledarens intervju i Morgonstudion. Foto: SVT

Marmorstein: ”Han vill blidka båda sidorna”

Uppdaterad
Publicerad

Debatten om migrationspolitiken fortsätter både mellan och inom partierna. För Centerpartiets del har det uppstått en intern konflikt den ena sidan vill ha en stramare riktning, medan den andra vill se en generösare politik.
– Anders W Jonsson försöker blidka båda sidor, som han brukar göra i sådana här lägen, säger SVT:s politikreporter Elisabeth Marmorstein.

På fredagsmorgonen medverkade den vikarierande C-ledaren i SVT:s Morgonstudion med anledning av förhandlingarna om Sveriges migrationspolitik. En fråga som ökat motsättningarna mellan partierna.

Turerna efter migrationskommitténs förslag som Socialdemokraterna presenterade häromveckan har varit turbulenta.

”Breda överenskommelser”

Nu försöker Centerpartiet inte bara blidka de båda sidorna inom partiet, utan också mellan partierna.

– Breda överenskommelser har varit Centerpartiets mål i de här förhandlingarna. Det Anders W Jonsson säger är att C inte vill ha ett volymmål som bryter mot asylrätten. Men det är inte heller det som ligger på bordet, säger SVT:s politikreporter Elisabeth Marmorstein.

– Det man förhandlar om är ett riktmärke som ska relateras till andra länders mottagande. Det är inte ett tak utan någonting som kan komma att förändras beroende på flyktingströmmarna.

Se hela analysen i Morgonstudion.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer