Marmorstein om Löfvens känga: ”Övertydligt taktiskt”

Uppdaterad
Publicerad

Statsminister Stefan Löfven gästade på onsdagskvällen Anders Holmberg i SVT:s intervjuprogram 30 minuter där han bland annat pressades på svar om coronavaccineringen.

SVT:s politikreporter Elisabeth Marmorstein tycker att Löfven klarade vaccinationsfrågan ganska väl.

Enligt Elisabeth Marmorstein är hela pandemihanteringen en ödesfråga både för regeringen och Stefan Löfven.

Hon tycker att statsministern klarade avsnittet om vaccinationerna ganska väl.

– Den här typen av intervjuer är kanske inte Stefan Löfvens starkaste gren men jag skulle säga att han klarade sig bättre än han brukade, i synnerhet när det gäller frågan kring pandemin och vaccinationerna, säger Marmorstein i Morgonstudion.

Gällade regeringsfrågan, som också diskuterades i programmet, lyfte Marmorstein fram att det inte var så mycket nytt i sak som kom fram – men att det var ett höjt tonläge.

Hon poängterade att det också finns en ”övertydligt taktisk dimension” i det hela som handlar om att behålla regeringsmakten.

– Så länge man kan övertyga tillräckligt många väljare om att en M-KD-regering som samarbetar med SD är ett hot mot den liberala demokratin ökar möjligheterna att man får sitta kvar i Rosenbad, säger hon.

Hör mer av Marmorstein i videon ovan. Gårdagens avsnitt av 30 minuter ser du här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.