M-toppen: Uttryck för en desperat socialdemokrati

Uppdaterad
Publicerad

Stefan Löfven (S) riktar hård kritik mot Ulf Kristerssons (M) öppning för ett SD-samarbete. Han anser att ett maktskifte kan vara en fara för demokratin. Nu svarar Moderaterna.

– Det är ett uttryck för en desperat socialdemokrati, säger partisekreterare Gunnar Strömmer.

Det finns en risk att en Moderatledd regering som stödjer sig på Sverigedemokraterna för Sverige i en ickedemokratisk riktning, anser statsminister Stefan Löfven (S).

– Jag är orolig för det, säger han i SVT:s intervjuprogram 30 minuter.

Moderaternas partisekreterare Gunnar Strömmer svarar på måndagskvällen på statsministerns kritik.

– Att vi har en statsminister som anklagar oppositionen för att vara odemokratisk, det är något som vi normalt förknippar med andra länder som inte är särskilt demokratiska, säger han till SVT.

– Det är ett uttryck för en desperat socialdemokrati, som själva säger att det här är det sista kortet de har spela ut. Väljarna har väldigt lågt förtroende för regeringen i väljarnas viktigaste frågor. Det finns allt färre sakliga skäl att ge den här regeringen förnyat förtroende. Att statsministern inte bara accepterar den här strategin utan också går i täten för den, det är egentligen ganska sorgligt, säger Gunnar Strömmer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.