Foto: TT

Martin Timell: ”Jag har fått fly landet”

Uppdaterad
Publicerad

Martin Timell nekar bestämt till att han ska ha erkänt tafsande. Efter att ha avstått att uttala sig i tre veckor bryter han tystnaden och säger till SVT Nyheter att han känner sig jagad och att han har fått fly landet.– Jag har inte mördat någon, säger TV4-profilen.

TV4-profilen Martin Timell är polisanmäld, misstänkt för en händelse som ska ha inträffat under en jobbfest 2008. Han har nekat till alla anklagelser som har riktats mot honom och kommer, enligt hans advokat Hanna Lindblom, inte att erkänna något.

Timell själv kallar rapporteringen kring honom för ”en häxjakt”.

– Jag har varit jagad dygnet runt i fyra veckor. De jagar mig på gatan. Jag har fått fly det här landet. Och jag har en familj. Hur fan tror du att det är, säger han till SVT Nyheter.

Tillbakavisar uppgifter

Expressen rapporterar i en artikel att Timell ska ha erkänt tafsande. Men de uppgifterna är helt felaktiga, enligt honom själv.

– Det står aldrig någonsin i den artikeln att jag har erkänt tafsande, vilket jag aldrig har gjort och vilket jag aldrig har utfört heller, säger han till SVT Nyheter.

Timell är kritisk till rapporteringen.

– När det passar så skriver ni vad det står i Expressen. Vet du också om att det står i Aftonbladet att jag har stulit en spis, som jag har visat upp kvitto på? Så ska du relatera till Aftonbladet nästa gång, var i hela friden är er journalistiska källkritik?

”Jag har inte mördat någon”

TV4-profilen anser att medieuppmärksamheten har gått förbi all rim och reson.

– Herregud. Jag är snickare. Jag har inte mördat någon. Jag har inte gjort någonting som är fullkomligt vidrigt, alltså knivstuckit någon, eller gjort något annat. Jag är anklagad för något som hände för tio år sedan. Så här viktig kan jag inte vara, säger Martin Timell till SVT Nyheter.

Kommenterar inte anklagelsen

Martin Timell vill däremot inte gå in närmare när det gäller hans syn på de anklagelser som riktas emot honom.

– Nej, jag tänker inte uttala mig en enda sekund, utan att ha en advokat vid min sida. Men jag vet vad som är sanning och jag vet vad som är lögn.

Förändrar inte bevisningen

Elisabeth Massi Fritz är målsägarbiträde för den kvinna som har polisanmält Martin Timell. Hon menar att hans nekande inte förändrar bevisningen.

”Martin Timell får ha den inställningen han vill. Det förändrar inte min klients berättelse som är självupplevd och väldigt detaljerad. Det förändrar inte heller den omfattande stödbevisning som finns och som polis och åklagare för närvarande utreder”, skriver hon i ett sms till SVT Nyheter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.