Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Jag har mycket svårt att föreställa mig att Annie Lööf sitter kvar som partiledare för Centerpartiet 2026, säger han i Aktuellt. Foto: SVT & TT

Mats Knutson: Svårt att se att Annie Lööf sitter kvar

Uppdaterad
Publicerad

Mats Knutson, SVT:s politiske kommentator, tror att det finns flera anledningar till att Annie Lööf (C) lär ha svårt att sitta kvar som partiledare.

– Jag har mycket svårt att föreställa mig att Annie Lööf sitter kvar som partiledare för Centerpartiet 2026, säger han i Aktuellt.

Det finns flera förklaringar till detta, enligt Mats Knutson.

– Visst, hon har haft ett starkt stöd i partiet, har det fortfarande, men med ett sådant katastrofval, då inleds omedelbart jakten på en syndabock.

Val 2022

Centerpartiet har historiskt sett bytt partiledare efter dåliga val, enligt Mats Knutson. En förklaring till det svaga stödet i årets val kan vara närmandet till Socialdemokraterna.

– Man kan säga mycket om Centerpartiets utveckling den här mandatperioden, men det är svårt att anklaga någon annan för att bära huvudansvaret än Annie Lööf. Det är få partiledare som så tydligt symboliserar sitt parti.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Arthursson (C): ”Varit ett speciellt år”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2022

Mer i ämnet