2020 har inte varit ett så dåligt år som många tror, enligt Johan Norberg, idéhistoriker och liberal debattör. Foto: Graham Hughes/AP/TT/SVT

Med facit i hand var 2020 ett riktigt... bra år?

Publicerad

De flesta av oss skulle nog kalla 2020 ett riktigt skitår. Pandemin, skogsbränder och branta fall i ekonomier världen över. Men idéhistorikern Johan Norberg menar däremot att 2020 faktiskt var ett av de bästa åren i mannaminne.

I en text i den brittiska tidningen The Spectator skriver Johan Norberg, idéhistoriker och liberal debattör, att 2020 var det fjärde bästa året i historien.

– När det gäller extrem fattigdom, barnadödlighet, genomsnittliga inkomster och sådana saker som påverkar människors välbefinnande allra mest. Då finns det bara tre år någonsin som har varit bättre i genomsnitt, säger Johan Norberg i Morgonstudion.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.