Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Migrationsminister Maria Malmer Stenergard (M) säger att Europarådet kommer landa i en ”mycket stramare” slutsats än vad parlamentet gjort. Foto: SVT

Migrationsministern kommenterar kravet: ”Förstår att de vill sätta press”

Uppdaterad
Publicerad

SD ställde under fredagen krav på regeringen att stoppa EU:s asyl- och migrationspakt eller riskera samarbetet. Nu kommenterar migrationsministern SD:s krav.

– Det här är en viktig fråga för dem, säger Maria Malmer Stenergard (M).

Runt lunchtid på fredagen så kommenterar migrationsministern SD:s uppmaning till regeringen:

– Jag kan garantera SD att det inte blir den överenskommelse som Europaparlamentet har landat i. Nu leder jag förhandlingarna i ministerrådet, mellan medlemsstaterna, och det är väl känt att rådet har en stramare position än parlamentet har.

Hon förtydligar också att partierna är helt eniga om målet med förhandlingarna i Europarådet.

– Vi har precis samma ingångsläge som SD. Vi kommer aldrig kunna ställa oss bakom en pakt som inte innebär en stramare invandring till Sverige. Det är också den målsättning jag har i förhandlingarna i rådet, säger Maria Malmer Stenergard.

– Det här är en viktig fråga för dem och jag förstår att de vill sätta press, tillägger hon.

Se hela intervjun i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.