Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Daniel Helldén föreslås bli nytt manligt språkrör för Miljöpartiet. Foto: TT

Daniel Helldén föreslås bli nytt manligt språkrör i Miljöpartiet efter Per Bolund

Uppdaterad
Publicerad

Daniel Helldén nomineras till nytt språkrör av valberedningen i Miljöpartiet som ersättare till Per Bolund. Märta Stenevi nomineras igen som sittande språkrör. Det meddelar partiets valberedning på en pressträff.

Den 58-årige riksdagsledamoten Daniel Helldén nomineras alltså av valberedningen som ersättare till Per Bolund som språkrör för Miljöpartiet. Innan han tog plats i Riksdagen var han trafikborgarråd i Stockholms stad.

– Jag ser fram emot att få, tillsammans med Märta, vara med och företräda Sveriges absolut viktigaste parti, säger Daniel Helldén.

Märta Stenevi har varit språkrör sedan i januari 2021 och får fortsatt valberedningens förtroende.

– Jag är väldigt glad och tacksam för att ha blivit föreslagen till omval, säger Märta Stenevi.

Tror på gott samarbete

Pressträffen skulle egentligen hållits på torsdagen men fick skjutas upp. Enligt uppgifter till Ekot och SvD var anledningen att Märta Stenevi inte ville medverka tillsammans med Daniel Helldén. Uppgifterna dementerades sedan av Stenevi som sa att hon tvingades åka till Malmö på grund av familjeskäl.

På pressträffen fick Daniel Helldén frågan hur samarbetet kommer funka dem två emellan.

– Vi har samarbetat i riksdagsgruppen och i SKR. Vi har lång erfarenhet av samarbeten så det här kommer fungera, säger han.

På Miljöpartiets kongress den 17-19 november ska medlemmarna rösta om vilka som blir språkrör.

Se hela SVT:s sändning här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.