Ministern kritisk till att återkraven av coronastöd dröjer

Uppdaterad
Publicerad

Näringsminister Ibrahim Baylan (S) kritiserar Tillväxtverket för att myndigheten inte krävt tillbaka stöd från företag som bryter mot reglerna kring korttidsarbete.

– Vi tycker att utifrån det vi har sett att man behöver accelerera det arbetet. Sen vet vi ju inte hur mycket av förseningarna som handlar om slarv eller fusk, men det måste åtgärdas oavsett,  säger Baylan.

SVT Nyheter har tidigare rapporterat om att Tillväxtverket hittills bara har gjort ett 50-tal återkrav av de utbetalade permitteringsstöden – trots att cirka 2000 företag tydligt brutit mot reglerna genom att inte komma in med någon avstämning efter tre månader.

Förra veckan kallades Tillväxtverkets generaldirektör Gunilla Nordlöf till näringsdepartementet, där bland annat de få återkraven kritiserades. Näringsminister Ibrahim Baylan (S) uppger att departementet kommer fortsätta att följa hur kontrollen av stöden fungerar hos myndigheten.

Vet du mer om misstänkt fusk med coronastöden eller myndigheternas kontroller kring dem? Tipsa SVT:s reportrar tips@svt.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronautbrottet – SVT Nyheter granskar

Mer i ämnet