Cecilie Tenfjord-Toftby, moderat riksdagsledamot för södra Älvsborg, satt själv i Spanien när hon medverkade i ett radioprogram och kritiserade Stefan Löfvens shopping.

Moderat kritiserade Löfven – under egen resa

Uppdaterad
Publicerad

Den moderata riksdagsledamoten Cecilie Tenfjord Toftby kritiserade den 30 december Stefan Löfvens besök i en galleria under julhandeln, i en telefonintervju i P4 Sjuhärad. Senare framkom att Tenfjord Toftby själv befann sig i Spanien när hon intervjuades.

I intervjun varnade riksdagsledamoten för att andra kunde komma att ignorera rekommendationer om det ser ut som att statsministern själv inte lever upp till dem.

– Som Sveriges statsminister har ju Stefan Löfven en väldigt viktig roll i att vara ett exempel för hur det han själv säger bör efterlevas, sade riksdagsledamoten i P4 Sjuhärad den 30 december.

När hon en vecka senare tillfrågas om sin egen resa säger Cecilie Tenfjord Toftby (M) att hennes resa till Spanien inte varit lika riskabel som statsministerns galleriabesök.

– Utifrån risker och smittspridning har vi tagit rätt beslut. Utifrån att jag nu ser att människor blivit ledsna och arga och upprörda har jag självfallet fattat ett felaktigt beslut, jag borde hållit mig hemma, säger hon till P4 Sjuhärad.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.