Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”- Hon beter sig som en Charlatan två dagar innan valet”, säger Carl-Oskar Bohlin (M), enerigipolitisk talesperson för Moderaterna är skeptisk kring statsminister Magdalena Anderssons uttalanden kring dagens förhandlingar om den euopeiska energimarknaden. Foto: SVT

Moderaterna: Statsministern ljuger om EU:s energimöte

Uppdaterad
Publicerad

Moderaternas energipolitiska talesperson Carl-Oskar Bohlin är kritisk mot regeringens senaste hantering av energifrågan. Han anklagar statsminister Magdalena Andersson (S) för att ha ljugit på pressträffen efter det extrainsatta mötet med EU:s energiministrar.

Statsminister Magdalena Andersson sa att man vid det extrainsatta EU-mötet nått ett genombrott som kan leda till sänkta elpriser i hela Europa. Uttalandet mötte omedelbart hård kritik från Moderaterna.

– Idag är dagen som Magdalena Andersson fullständigt gick på grund som regeringschef. Hon har kallat till en pressträff för att aktivt vilseleda hela svenska folket två dagar innan ett val, säger Carl-Oskar Bohlin till SVT.

– Det här initiativet från EU är väldigt lovvärt, men i dag har ingenting hänt. Det har inte varit någon förhandling, inte skett något genombrott och absolut inte fattats några beslut, säger han.

Även Sverigedemokraterna är kritiska mot regeringen. Martin Kinnunen (SD), kommittéordföranden för Sverigedemokraterna i EuN, skriver på Twitter:

”Ministrarna har inte kommit överens om något förslag. Det finns ingen som vet hur man ska finansiera subventionerna och hur man ska kunna beskatta vinster som till stor del hamnar hos hedgingbolag. S-regeringen har inte haft något eget inspel i förhandlingarna”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.