Foto: SVT

Mona Sahlin om romansryktet med sin livvakt: ”Förändrade mitt liv”

Uppdaterad
Publicerad

För fyra år sedan avslöjades att Mona Sahlin hade skrivit ut falska löneintyg till sin tidigare livvakt. I samma veva fick hon även frågor om deras privata relation.

– Varför uppstår frågan till mig om jag skulle ha en kärleksrelation till min livvakt? Varför får en kvinnlig politiker plötsligt ryktet runt sig att hon har en älskare? säger hon i ”Skavlan”.

Den 4 maj 2016 publicerade Expressen en granskning som avslöjade att Mona Sahlin, före detta partiledare i Socialdemokraterna, hade utfärdat falska löneintyg till sin förra livvakt. Samma dag lämnade hon sitt uppdrag som nationell samordnare mot våldsbejakade extremism med omedelbar verkan.

”Jag är lyckligt gift”

I ”Skavlan” berättar Mona Sahlin om frågorna hon fick kring deras relation och om romansryktet som uppstod.

Skavlan

– Han är lyckligt gift och jag är lyckligt gift med Bosse sedan 40 år, säger hon och fortsätter:

– Jag förstår inte att ryktet fick sånt liv att det påverkar människor än i dag. Det förändrade mitt liv, säger hon i programmet.

Se intervjun med Mona Sahlin i klippet ovan. Skavlan sänds fredag den 18 september klockan 21:00 och går att se på SVT Play från klockan 17.00 samma dag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skavlan

Mer i ämnet