SVT Nyheters ansvariga utgivare Charlotta Friborg. Foto: SVT

Morgonstudion förlängs på vardagar

Uppdaterad
Publicerad

Morgonstudion startade för fem år sedan och blev snabbt en självklar start på dagen för en nyhetsintresserad publik. Nu tar vi nästa steg och förlänger programmet en timme och sänder alltså Morgonstudion mellan 06.00 och 10.00 på vardagar.

Uttrycket i Morgonstudion är i ständig utveckling och under hösten kommer vi att ta fler grepp för att stärka programmet innehållsmässigt. Uppdraget till den skickliga redaktionen på Morgonstudion är att uppdatera om det som händer just nu och det vad som väntas under dagen, med utsända medarbetare som rapporterar live på plats från Sverige och världen.

Fördjupningar och nyhetssammanfattningar, kultur och nöje, sport och lokala nyheter ger Morgonstudion en bred mix och insatta och kunniga gäster ger perspektiv. Direkt efter programmet är det dags för enormt uppskattade Hemmagympa med Sofia.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nyhetsbloggen

Mer i ämnet