En person omkom under torsdagen vid en frontalkrock på riksväg 55 norr om Strängnäs Foto: Roger Nilsson

Mörk start på trafikhelgen

Publicerad

Påskhelgen är mycket trafikintensiv och starten blev olycksdrabbad. Tre personer omkom vid olyckor och ett snöoväder orsakade ett 60-tal olyckor i Skåne.

Den svåraste trafikolyckan inträffade på länsväg 274 på Värmdö. Två personer, en man och en kvinna i 40-årsåldern, omkom när en lastbil  och en personbil kolliderade. En förundersökning om grov vårdslöshet i trafik och vållande till annans död har inletts, skriver polisen på sin hemsida.

På riksväg 55 norr om Strängnäs omkom en man i 65-årsåldern när två bilar frontalkolliderade. En person skadades svårt. Polisen misstänker vårdslöshet i trafik.

I Skåne överraskades många bilister av snöfall och mycket halt väglag under skärtorsdagen. Polisen registrerade totalt ett 60-tal olyckor, varav flera med personskador som följd. Olyckorna ledde till omfattande trafikstörningar och E65 stängdes under en period av sedan två lastbilar varit inblandade i en olycka.

Hårt trafikerade vägar

Trafikverket rekommenderar trafikanter att välja vägar med mitträcken och fartkameror där det är möjligt.

Trafikverket har också pekat ut ett antal vägar som på grund av alla helgfirare är betydligt mer trafikerade än vanligt. Det handlar bland annat om E14 mellan Sundsvall och Åre, E4 från Stockholm upp till Sundsvall och E22 mellan Norrköping och Kalmar.

Även E45 mellan Göteborg och fjällvärlden kan bli hårt trafikerad liksom E20 mellan Stockholm och Göteborg.

Det allmänna rådet är annars att vara ute i god tid och inte ha bråttom. Se till att vara utvilad inför längre resor och ha bilen rätt packad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.