Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En personbil välte efter en olycka utanför Ödeshög och E4 fick stängas av i södergående körriktning under tiden räddnings- och bärgningsarbetet pågick. Foto: Jeppe Gustafsson

Mörkt i trafiken på midsommar – tre döda

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer har omkommit i trafiken under fredagskvällen. Midsommarafton har varit ett tufft trafikdygn med flera olyckor runt om i landet.

Natten till lördag inträffade en olycka på länsväg 870 i Kiruna. En man omkom då personbilen voltade av vägen. Polisen misstänker inte brott men ska utreda vad som orsakat olyckan.

I Örkelljunga i Skåne dog en man i 55-årsåldern efter att ha voltat med sin personbil. Olyckan inträffade strax innan klockan 18 på fredagskvällen och mannen fördes till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda.

Även i Borgholm på Öland ska en bil med två personer i ha voltat vid 18-tiden. Bilen fattade eld. En person omkom i samband med att bilen började brinna, den andra kunde ta sig ur bilen på egen hand.

Några timmar tidigare inträffade en liknande olycka utanför Ödeshög, där en bil med tre personer i voltade på E4. Alla tre behövde föras till sjukhus och vägen var avstängd i södergående riktning i flera timmar.

Kökrock och mc-olycka

En olycka inträffade också på väg 32 i höjd med Aneby under fredagseftermiddagen. Där ska en motorcykel och en bil ha krockat, och mc-föraren fördes till sjukhus.

Vid lunchtid var flera bilar inblandade i en kökrock på E6 vid Mölndal. Ingen behövde åka till sjukhus, men vägen stängdes inledningsvis av helt i ena riktningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.