Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jag kommer inte gå in på detaljer om sjukskrivningen”, säger Miljöpartiets partisekreterare Katrin Wissing. Foto: Iman Tahbaz

MP:s partisekreterare: Det har varit en tuff höst

Uppdaterad
Publicerad

Efter en turbulent tid med val av nytt språkrör, misstänka läckor och ifrågasatt ledarskap, nu kommer beskedet att Miljöpartiets språkrör Märta Stenevi blir sjukskriven och borta från sina uppdrag på obestämd tid.

– Det har varit en väldigt tuff höst både i uppdraget som språkrör men också privat, säger partisekreteraren Katrin Wissing.

I höstas beskrevs arbetsmiljön på Miljöpartiets kansli som ”ohållbar” i ett mejl skickat till partiets valberedning, och Stenevi pekades ut som problemet. En intern utredning tillsattes, men det finns inget datum för när den ska presenteras.

Även språkrörsprocessen har inneburit turbulens. Men enligt Katrin Wissing ska valet av språkrörskollegan Daniel Helldén inte ha något med Stenevis frånvaro att göra.

– Tvärtom har Daniel varit ett väldigt stort stöd för Märta, säger Wissing till TT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.