Arkivbild. Miljöpartiets språkrör Märta Stenevi på en presskonferens på Almedalen. Foto: Adam Ihse/TT

Utredning tillsätts efter larmet om Märta Stenevi

Uppdaterad
Publicerad

Miljöpartiets partistyrelse har tillsatt en utredning efter att det framkommit kritik mot arbetsmiljön kring Märta Stenevi, skriver SvD.

Miljöpartiets pressavdelning säger till SVT Nyheter att partistyrelsen har fattat ett beslut om att tillsätta en extern arbetsmiljöutredning, men kan inte bekräfta att utredningen handlar om miljön kring Märta Stenevi.

Partistyrelsens ordförande Marcus Friberg har enligt SvD skrivit i ett internt meddelande att beslutet har fattats med anledning av ”uppgifter från såväl personer på partikansliet som via medieuppgifter”.

Utredningen kommer efter att en anonym källa beskrivit arbetsmiljön kring Märta Stenevi som ”toxisk toppstyrning”, och att fackliga representanter larmat om en ”ohållbar” miljö, vilket DN var först att rapportera.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT tog upp kritiken mot Märta Stenevis ledarstil. Magdalena Andersson ryckte ut till Stenevis försvar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.