Muf:s ordförande Benjamin Dousa. Foto: TT

Muf-ordföranden Benjamin Dousa slutar

Uppdaterad
Publicerad

Efter fyra år som ordförande för Moderata ungdomsförbundet (Muf) väljer Benjamin Dousa att lämna politiken.

– Om det är något jag inte gillar är det politiker som håller sig fast vid sina uppdrag med näbbar och klor. Man sitter på lånad tid och till slut kommer det en dag när det är dags att låta nya krafter att ta över, säger han.

Benjamin Dousa kommer inte att ställa upp för omval på förbundsstämman i höst och lämnar även sina lokalpolitiska uppdrag för Moderaterna, vilket Aftonbladet var först med att rapportera om.

– Det finns ingen anledning till varför det sker just nu. Jag har alltid sagt att jag vill ägna mig åt andra saker än partipolitik i mitt liv, säger han till SVT Nyheter.

Inga planer på att komma tillbaka

Dousa var 23 år när han valdes till ordförande för Muf 2016 och är idag även ordförande i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd. Han avgår vid förbundsstämman som hålls i mitten av november och ser inte att han kommer engagera sig i partiet i framtiden.

– Det finns inga planer på att komma tillbaka till partipolitiken men jag kommer alltid ha en relation till partiet och det är ingen hemlighet vilket parti jag kommer rösta på i valet, säger han.

”Stolt över mycket”

Benjamin Dousa har pekats ut som en person med en ljus framtid inom Moderaterna och har varit en frispråkig röst i många frågor. Han har upprepade gånger gått emot partiets linje och kritiserat dagens friskolesystem, och har stått för en hårdare invandrings- och integrationspolitik.

– Jag är stolt över rätt mycket som vi åstadkommit de här åren. Delvis internt, att vi har fler medlemmar än på 25 år men också att vi har vågat lyfta på stenar som är känsliga för borgerligheten.

Han vill inte avslöja vad han kommer att ägna sig åt framöver.

– Jag kommer återkomma till det i närtid, säger Benjamin Dousa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.