Stefan Hector, chef vid polisens nationella operativa avdelning (Noa), uppmanar vittnen att höra av sig med tips. Foto: TT

Mycket folk syns på film från mordplatsen

Uppdaterad
Publicerad

På övervakningsfilm från platsen där en tolvårig flicka sköts till döds natten till söndag syns mycket folk och en vit bil av kombimodell. Polisen vill gärna komma i kontakt med de personerna och få uppgifter om bilen för att komma vidare i utredningen.

– Vi har tittat på övervakningsfilm från platsen och säkrat material som ingår i förundersökningen. Med det tillsammans med de uppgifter som vittnen lämnat skapar vi oss en bild om vad som hänt på platsen, säger Mats Eriksson, presstalesperson vid polisen region Stockholm.

Polisen jobbar på bred front med att utreda mordet på flickan som sköts ihjäl natten mot söndag. Det handlar bland annat om förhör och tekniska undersökningar.

Stefan Hector, chef för operativa enheten vid polisens nationella operativa avdelning (Noa) och kommenderingschef för nu avslutade insatsen Operation rimfrost, uppger att man gjort flera beslag men vill inte kommentera vad dessa består av.

Berätta för polisen

Han säger också att det är av vikt att vittnen nu träder fram och ger polisen information. Bland annat om den vita bil av kombimodell som är intressant i utredningen. Enligt Expressens uppgifter är det den bilen det ska ha avlossats två serier av skott ifrån innan den lämnade platsen.

– Det finns människor som vet vem som sköt, vem som körde bilen och vet var bilen står. Samhällets säkerhet bygger på att människor berättar för polisen vad de vet. Det är vårt enda sätt att säkra Sveriges ordning och säkerhet och ge den mördade flickan upprättelse, säger Stefan Hector.

TT: Varför träder inte de personerna fram?

– Jag ville inte spekulera i varför de inte träder fram. Rädsla kan absolut vara en faktor som ligger bakom, men vi måste vara modiga för att ha ett säkert Sverige, säger Stefan Hector.

Med största sannolikhet var den tolvåriga flickan inte måltavla när skotten avlossades utanför macken i Botkyrka, uppger Stefan Hector.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.